Ska man skaffa sig en semesterbostad?

Vet ni, det verkar som om att det mer och mer blir att folk köper sig egna ställen utomlands istället för att ta in på hotell. Det är allt från hus på Mallorca till bungalows på Gran Canaria till ett boende i Thailand. Kanske det har att göra med den kultur vi lever i nu, att man vill äga fler än bara ett enda boende. Jag skulle lätt kunna tänka mig att kontakta en mäklare Mallorca för att kolla in ett hus eller lägenhet. En egen semesterbostad vore inte fel.

Bo halvtid utomlands?

Många i den förra generationen hade även de semesterbostäder, men då ofta en stuga på lander om de bodde i stan typ. Det har blivit allt vanligare att köpa ett hus utomlands och åka ditt flera månader på raken. Jag skulle kunna tänka mig att bojkotta den svenska vintern, den är inte så mycket att ha ändå. Inte så mycket för snö och kyla, även om det ibland är kul med skidåkning. Men sol, värme och annat, det lockar. Så kanske ska kolla med en mäklarfirma på Mallorca vad olika hus kostar och sånt.

Åka ner en sväng och kolla läget

Jag blir nästan sugen på att boka en resa nu, till Mallorca och kolla av läget på plats. Då kan man ju direkt gå till en mäklare Mallorca utan att behöva maila eller ringa så kan de kanske direkt visa vad de har för utbud.

21 May 2018