Vilka apparater drar mest ström i hemmet?

De allra flesta av oss har ju idag en mängd apparater i hemmet som går på ström. För att kunna sänka sina energikostnader på bästa sätt, så kan det ju vara bra att veta vilka av dem som faktiskt drar allra mest. Man kan säga som så här att när det gäller hushållsel, så är det de apparater som producerar värme eller kyla, det är de som drar mest el. Det gäller då bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp,  kyl, frys, el-element och portabla AC-anläggningar.

Men sedan finns det även andra apparater som slukar energi, utan att det är uppenbart. Det gäller bland annat hemelektronik som står i ständigt standby-läge eller badrumsgolv som alltid är varma. Om du ska installera golvvärme förresten, så ring då en elektriker i Simrishamn

Drar mest el i villan

Det som i en villa drar allra mest el, det är uppvärmning samt varmvatten. De drar cirka 80 % av den totala elförbrukningen. För att sänka elförbrukningen drastiskt, så är det just att sänka värmen som gäller. Det räcker att sänka någon grad för att få ner elförbrukningen. Det är även alltid bättre att duscha än att bada. 

Annat att tänka på för att dra ner på elförbrukningen det är att byta till LEd samt se till att inte ha allt för mycket tänt i rum som ändå är tomma så att säga. 

Hur mycket ström du kan spara beror helt på hur stor förbrukning du har idag, men så gott som alla kan åtminstone spara lite el!

12 Feb 2022