5 lagar du inte visste fanns

Trodde du att du hade koll på olika lagar? Tänk om! Det finns gott om lagar du inte hade en aning om att de existerade och här får du fem av dem i en fin liten lista som du kan dela med dig av till dina vänner, eller använda för att imponera lite. 

  1. Dansförbud - I Sverige är det förbjudet att dansa på krogar och restauranger som inte har ett tillstånd just för dans. En kvarleva från 30-talet då omoralisk musik, alkohol och möten som var opassande bekymrade dåtidens politiker. 
  2. Köra buss med vanligt körkort - Ja, det är faktiskt möjligt att köra en buss med ett vanlig bilkörkort i Sverige. Den måste då vara registrerad som en bil vilket är möjligt. 
  3. Du för köpa alkohol som 18-åring - Va? Är det inte 20-årsgräns? Jo på systemet, men inte på krogen där du får bli onykter två år innan du får köpa en öl i butik. 
  4. Slipp förmånsvärde - Om du registrerar en kombi som ambulans och har en bår i bagaget så slipper du förmånsvärde. Konstigt, men sant. Fast vill man det? 
  5. Förbud mot att ha sex med djur - Det är inte det konstiga. Det som är underligt är att det var fullt lagligt mellan 1944 - 2014. Helt lagligt i 70 år alltså. 

Söker du information om mer vanlig juridik, eller kanske är i behov av en jurist så kan du klicka här för att besöka Stjärnjuristen där du får gott om tips och råd. 

16 May 2020