Ska alla bli arbetsgivare?

Hur ska vi förhålla oss till det faktum att vi alla ska anlita allehanda tjänster hemma, ute på bygget, i huset, med barnen, ja i de flesta ställen där vi rör oss? Hur blir det om vi alla blir arbetsgivare? Ska vi ta på oss ett ansvar för dem som vi anlitar? Framför allt om vi anlitar dem många gånger. De lär ju känna oss, våra hem och våra barn. Ska jag köpa julklappar, födelsedagspresenter? Ska jag ge dem dricks? Hur kan jag uppmuntra dem? Ska jag ens göra det?

Hur hittar man rätt städföretag?

Jag har varit med om ett städbolag som var så billigt, så de knappt städade. Låt mig förklara; de la sig så billigt i pris så att alla ville anlita dem. Det innebar att eftersom de tog så lite betalt, var de tvungna att anta många städuppdrag för att gå runt, vilket i sin tur gjorde att de ju inte hann städa, eftersom allt skulle gå så fort. När jag klagade på dem, sa de att eftersom de var så billiga, "så fick jag vad jag betalade för". Och då kan jag inte riktigt förstå varför de är ett städbolag, om de inte städar, när man en gång anlitar dem.

Endast du vet vad som är rätt

Så konsekvensen av denna diskussion är; ta inte ett städföretag som är billigt. Försök hitta rätt städföretag för dig. Och vilket är det då? Det är ju bara du som kan veta vad som är rätt städföretag för dig. Några bra tips är ju till exempel att välja någon som bor nära dig, någon som har personal som du känner dig bekväm med. Det är ju ändå du som ska släppa in dem i ditt hem och de som ska vända in och ut på ditt hem (kanske). Lycka till nu när du ska välja rätt städbolag!

8 Oct 2017