Röka mer hälsosamt

Röka MER hälsosamt, kan man det? Jo, det är just det man kan. I vanliga cigaretter får du i dig 4000 olika otrevliga gifter, som kolmonoxid, tjära och arsenik, bara för att nämna några. Arsenik? Jo, just det. En liten, liten dos varje gång du röker. Det borde väl få vem som helst att fimpa för gott, förutom de stackare som är inbitna rökare. Just för dem finns e-cigaretter. Med dem får du i dig nikotin, som ju alla rökare vill ha, men med mindre mängd skadliga gifter.

E-ciggen verkligen en ersättare

Den som är beroende av vanan att ha en cigg i handen, borde testa e-ciggen. Med en e-cigarett får du nikotin genom ånga. Den fungerar precis som en vattenpipa. Där använder man inte någon eld för att få igång den. Däremot hettas vätskan upp av e-ciggen, så att du får en vattenånga med nikotin som du drar i dig. De ämnen du får i dig, förutom nikotin är propylenglykol och ett vegetabiliskt glycerin. Propylenglykol är ett lösningsmedel som fungerar som mjukgörare och smörjmedel i till exempel vanliga hudkrämer och schampo. Det är en sirapsliknande färglös vätska som används på samma sätt som alkoholer, enligt skönhetsredaktörerna.se. Jämför det mot att få i dig arsenik och tjära, eller arsenik.

Flesta finns på nätet

De flesta e-cigghandlarna finns på nätet, inte de traditionella tobaksaffärerna. Kanske för att det inte bär sig, jämfört med cigaretter. En e-cigg är däremot mer ekonomiskt för dig. Istället för att handla nya cigaretter varje dag, köper du bara en, som du har hela livet tills du tröttnat på den. Det enda du köper är nikotin-juicen, och den kostar från 40 kronor och uppåt! Så om inte annat för än ekonomin är det bra att byta till e-cigg.

19 Jul 2017