Kultur i Mexico

Mexiko är ett land rikt på historia och kultur. Det är inte fel att ta en resa till Mexico City och kombinera det med Yucatanhalvön samt kanske ta avstickare till Belize och Guatemala. En resa till Mexico, ger dig både gammalt och nytt. 

Mexiko är till exempel en av världens äldsta civilisationer och det går att se överallt i landet. Det finns till exempelvis lämningar efter både Azteker och Maya- Dessutom finns det gott om olika  historiska sevärdheter och kultur. 

Kulturen som finns här i Mexico är intressant. Man kan se att befolkningen är präglad av både det spanska och det indianska arvet och många av dem har sitt ursprung i detta. Språket som talas är för det mesta spanska, men det finns hela 60 olika indiansspråk som talas runt omkring i landey. De största indianspråken är Nahuatl, Maya, Zapotec och Mixtec.

Upplev Mexico

En resa till Mexiko tar man för den fantastiska historien och kulturen samt för att kunna bada. Det finns många bra badställen som ligger ngs Mexikanska golfen, den karibiska kusten och vid Stilla Havet.

Om du vill åka hit, ta gärna en resa med Inca Tours. De erbjuder en resa som de kallar för Mexikos kulturskatter. Den tar dig med på en oförglömlig resa genom svunna storhetstider. Med denna resa kan du uppleva en del av historien och se Mexikos kultur och dess skatter på nära håll. Det finns olika tilläggsresor du kan välja, se mer på Inca Tours hemsida.

5 Feb 2018