Jag vill bli en del av den svenska matkulturen

När jag fick frågan om vad det svenskaste som fanns var när det gällde mat fick jag fundera lite grand. Det första jag kom att tänka på var givetvis köttbullar med lingon men efter ha tänkt en stund till så fock jag fram flera förslag i huvudet. Jag menar, finns det något svenskare än en kebabpizza till exempel? Eller hur många svenskar är det inte som står och kremerar korv på grillen varje sommar? Det finns inget enkelt svar på frågan tror jag. Svensk matkultur är en härlig mix av massor av influenser från olika delar av världen och det är denna mish mash av olika rätter som nu har blivit typiskt svenskt. Men jag slutade inte tänka på detta och ganska snart hade en ny tanke format sig, varför skulle inte jag kunna bli en del av det och öppna en egen restaurang där man kan köpa all denna härliga mat?

Lite undersökning skadar aldrig

Jag började googla lite på hur jag skulle göra om jag en dag fick för mig att förverkliga denna tanken och hittade ett företag som heter Attenda som är ett restaurangkonsultföretag. Efter ha läst lite på sidan så förstod jag att jag nog kunde få en hel del hjälp av dem. Inte nog med att de kan vara med och planera hela rörelsen, de har också en stor mängd kontakter inom den världen och det är ovärderligt! Jag ska skicka ett mail till dem senare och se vad de säger om min idé. 

29 mar 2018